Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Sachertorte

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Sachertorte

Sachertorte is een erg beroemde taart uit Wenen. Hij bestaat uit chocoladecake, en er zit abrikozenmarmelade in en bovenop ligt een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is erg lang houdbaar. Dat komt vooral door al het glazuur dat erop zit.

Ontstaan

De taart is bedacht door Franz Sacher in 1832 in opdracht van Klemens von Metternich. De mensen waren er zo enthousiast over dat ze Sacher naar Boedapest lieten komen maar de geniale taartenbakker keerde snel terug naar Wenen. Zijn zoon, Eduard Sacher opende in 1876 een restaurant achter de opera een restaurant dat nog steeds wereldwijd bekend staat als het Hotel Sacher. Het restaurant van het hotel bakt nog steeds dagelijks 800 Sachertortes die over de hele wereld gaan. Een ander luxe hotel in Wenen, het Imperialhotel heeft ook z'n eigen taart die alleen niet zo bekend is als de Sachertorte: De Impérialtorte.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sachertorte&oldid=310855"