Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Séverine (zangeres)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Josiane Grizeau, bekend als Séverine (Parijs, 10 oktober 1948), is een Franse zangeres. Ze won in 1971 het Eurovisiesongfestival met het nummer Un banc, un arbre, une rue namens Monaco. Haar nummer is een klassieker geworden in Frankrijk

Séverine werd gevraagd om deel te nemen aan het songfestival door Monaco. Het kleine landje moest, net als Luxemburg, uitwijken naar buitenlands talent. Zelf was ze nog nooit in Monaco geweest, maar dat werd niet als belemmering gezien. Ze won uiteindelijk het festival en dat zorgde voor de eerst en enige overwinning voor Monaco. Haar nummer nam ze in verschillende talen op en werd een succes in Europa.

Séverine kreeg na het succes geen internationale carrière. In Frankrijk en ook Duitsland werd ze wel populair. In 1975 en 1982 deed ze een poging om namens Duitsland mee te doen aan het festival, maar dit mocht niet.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Séverine_(zangeres)&oldid=567287"