Rottweiler

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De rottweiler is een hondenras.

De geschiedenis van de rottweiler

Rottweiler

De rottweiler is een hondenras van Duitse afkomst. Het is ook een van de oudste hondenrassen. Voor het ontstaan van het ras moeten we terug in de tijd, namelijk naar de tijd van de Romeinen. De hond werd toen als veedrijvershond gebruikt en beschermde de Romeinse legioenen. Bij de Duitse stad Rottweil vermengde hij zich toen met inheemse honden. De hond kreeg toen als taak het verdrijven en bewaken van het vee en het verdedigen van zijn baas en eigendommen. Aan de Duitse stad Rottweil dankt het hondenras dus zijn naam. De veehandelaren fokten deze honden toen alleen op bruikbaarheid voor het werk dat zij moesten verrichten. Zo ontstond een goed getraind ras dat later zelfs als uitstekende politiehond door kon gaan.

Algemeen verschijningsbeeld

De rottweiler is een middelgrote tot grote en stevige hond. Hij heeft een uitgesproken krachtige uitstraling. De hond is voor het grootste deel zwart, met duidelijke bruine tekeningen. Het is een kortharig ras. Daar waar vroeger de staart gecoupeerd (afgeknipt) mocht worden, is dat tegenwoordig niet meer zo en dus heeft dit ras een lange staart.

Het gedrag en karakter

De hond heeft een vredelievend en vriendelijk karakter. Dit hondenras is bereid tot hard werken en kan goed gehoorzamen. Het is een aanhankelijke hond, die graag bij de roedel wil horen. Het ras heeft een hoge mate van alertheid. Zijn algehele verschijning straalt kracht, evenwicht en zelfverzekerdheid uit.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rottweiler&oldid=567773"