Rimini

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Rimini (stad))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Augustusboog, een Romeinse poort die in de Middeleeuwen onderdeel werd van de stadsmuur.
De kust van Rimini met veel toeristen.

Rimini is een Italiaanse badplaats. De stad ligt aan de Adriatische Zee, in de regio Emilia-Romagna. Rimini is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Rimini.

Rimini heeft 146.606 inwoners.

Geschiedenis

In 268 v.Chr. werd de stad gesticht door de Romeinen als colonia Ariminum. Ze zijn op die naam gekomen, doordat de stad aan de rivier de Ariminus lag (tegenwoordig de Marecchia genoemd). Vanuit Ariminium vochten de Romeinen tegen de Galliërs en veroverden ze de rest van Noord-Italië. De stad was voor het Romeinse leger dus erg belangrijk.

Na de val van het Romeinse Rijk kromp Rimini en werd het een onbelangrijk provinciestadje. Tot in de 18e eeuw teisterden piraten en rovende legers de stad, maar ook aardbevingen, vloedgolven en hongersnoden.

Rimini heeft veel schade opgelopen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Toen Rimini in 1944 uiteindelijk bevrijd werd door de Canadezen en de Grieken begon de opbouw van de stad. Rimini groeide uit tot een toeristische badplaats.

Toerisme

Rimini is de grootste en belangrijkste badplaats van Italië. De stad is vooral populair onder jongeren, er zijn namelijk veel bars, disco's en clubs in de stad. Rimini en de andere badplaatsen in dit gebied, zoals Riccione, heten samen de Riviera Romagnola, ook wel de Italiaanse Riviera genoemd.

Transport

Rimini heeft een luchthaven, namelijk Federico Fellini International Airport. Er gaan vluchten naar veel Europese en Russische steden.

Rimini heeft vijf treinstations: Rimini (het belangrijkste station), Rimini Fiera, Rimini Miramare, Rimini Rivazzurra, Rimini Viserba and Rimini Torre Pedrera.

Verder rijdt er tussen Rimini en Riccione (een andere badplaats) een trolleybus. Er is ook een busdienst tussen Rimini en San Marino.

Stedenbanden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rimini&oldid=575273"