Rijnsburg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De bibliotheek van Katwijk
Het standbeeld van Floris V
De St. Eustatiuskerk
Ingang van de hoftuin
Het gebouw van de veiling
Mandy"s Hoeve

Rijnsburg valt onder de gemeente Katwijk.

Kerken

In Rijnsburg heb je veel kerken zoals de St. Eustatiuskerk, ook wel de grote kerk genoemd. Deze kerk staat in het dorp. De grote kerk staat naast het gemeente huis.

Vlietstede (bejaardenhuis)

In 1961 werd het bejaardenhuis geopend met de naam Avondzon. Na de verbouwing van 1982 tot 1983 werd de naam verandert in Vlietstede. De Vlietstede heeft 52 eenpersoons en 4 tweepersoons kamers. In de toekomst willen ze het bejaardenhuis weer gaan verbouwen.

De Hoftuin

In Rijnsburg is er een winkelcentrum. Die ligt in de Anjelierenstraat. Er zijn veel winkels zoals Albert Hein, Kruidvat, Etos, Blokker, de Readshop, een slager, een bakker en een Bottelier.

Sport

Rijnsburgse Boys

Deze club bestaat 75 jaar, ze spelen eerste klas. Er worden ook toernooitjes georgeniseerd zoals met oud en nieuw. Het sportpark heet middelmors. De club wordt gesponsort door Theo Mulder.

De Madjoevelden

De Madjoevelden zijn (een paar) velden met kunstgras waar je op kunt sporten. Er is daar ook een kantine, daar kan je snoep en drinken kopen. Er zijn ook WC's. De basisscholen van Rijnsburg komen er om er een sportdag te houden.

Mandy’s Hoeve

De bazen van Mandy’s Hoeve heetten Dirk en Jacqueline. Mandy’s Hoeve gaat over een tijdje weg, maar hij wordt ergens anders weer gebouwd. Er is in de zomer van 2007 is er een veulentje geboren het is een hengst en heet Picobello. En het oudste paard heet Duval en is al 28 jaar. Mandy’s Hoeve heeft een kantine, een binnenbak en twee buitenbakken. Één les van 1 uur kost €10.50, maar je kan ook een buitenrit maken van 1 uur dat kost ongeveer €18,00. Maar je hebt wel een c.b.r of een ruiterspas nodig. Voor €5.00 kan je er een petje halen met Mandy’s Hoeve moet blijven erop. Maar je moet wel zelf je eigen paardrijd kleren mee nemen. De manege ligt dicht bij Rijnsburg, maar eigenlijk in Valkenburg.

Tennisvereniging de Rijnkanters

Er is in Rijnsburg ook een tennisvereniging, die heet De Rijnkanters. Er worden ook toernooien gehouden. In 2007 organiseerde De Rijnkanters voor de 30e keer Lets 30+ (lets betekent: we gaan ervoor). Het toernooi heeft 9 dagen geduurd. Er is ook Lets 50+ georganiseerd. Die duurde 4 dagen. Er zijn ook jeugdtoernooien, dus als je jong bent kan je er ook aan deelnemen. De Rijnkanters heeft wel 110 sponsoren. Het is dus een grote club. Sinds 2006 is Kier Brul de voorzitter van de vereniging. Samen met Jacco de Leeuw heeft hij de taak als penningmeester gekregen.

Voorzieningen

De tandarts

In Rijnsburg zijn een aantal tandartsen. Bijvoorbeeld Langedijk tandartspraktijk en tandarts J.P.R. van Melick.

Kinderopvang

Er is ook een kinderopvang is Rijnsburg, die heette Het Ganzennest. Sinds 1 juli 2006 is het Ganzennest overgenomen door B4KIDS. Het Ganzennest is een gezellig kindercentrum. Doordat het kleine groepen zijn kent de groepsleiding alle kinderen en kennen alle kinderen de groepsleiding. Dit maakt het Ganzennest veilig en betrouwbaar. Op het kinderdagverblijf van Ganzennest wordt een deel van de dag de groepsruimte uitgebreid met de mooie, grote speelhal waardoor ze nog meer mogelijkheden hebben om op avontuur te gaan en de gelegenheid hebben om andere kinderen te ontmoeten. De hal is een speelruimte voor de kinderen. Ook is er een uitdagend speels en kleurrijk speelplein waar ook de kinderen graag spelen. Ook bij de babygroep zorgt dat ze nog gewoon hun eigen dag ritme te houden. Bij de babygroep wordt er vooral gezorgd dat de baby’s goed rusten en dat er voor de peuters voldoende speelruimte is. De buiten schoolse opvang ziet er uit als een gewoon huis. Het gebouw heeft 2 verdiepingen. En de kinderen kunnen er spelen, knutselen, bouwen, computeren, lezen of gewoon niets te doen. Het ligt ook nog dicht bij het bos en het strand dus er worden genoeg uitstapjes gemaakt.

WikiKidsAtlas

Rijnsburg op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rijnsburg&oldid=391905"