Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Rijnland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Rijnland in 1905

Het Rijnland is een gebied wat naast de rivier de Rijn in Duitsland ligt. Het industriële Ruhrgebied valt ook onder het Rijnland.

Geschiedenis

Na de Eerste Wereldoorlog werd het Rijnland in 1919 voor 15 jaar bezet door geallieerde soldaten door Vrede van Versailles (1919). In 1930 werd het gebied verlaten door Franse soldaten. De Duitsers mochten nog steeds geen Duitse soldaten naar het Rijnland toe sturen. Op 7 maart 1936 werd het Rijnland herbezet door de Duitse soldaten, tegen het verdrag in. Zowel de Engelsen als de Fransen toonden geen interesse en de Duitsers konden het dus zonder tegenstand weer terugkrijgen.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, namen de geallieerden het weer in, maar het werd niet weer weggehaald van de Duitsers. Na de oorlog werd het Rijnland in tweeën gedeeld. De ene helft ging naar de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de andere helft ging naar Rijnland-Palts.

Nu ligt in het Rijnland het Rhurgebied, wat een belangeijk gebied is voor Duitsland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rijnland&oldid=571320"