Raad van Europa

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deus WikiProject Europe icon KL.png Over dit artikel en/of onderwerp bestaat er ook een portaal! Klik hier om het portaal te bekijken!
De huidige leden van de Raad van Europa

De Raad van Europa is een internationale organisatie bestaande uit 46 landen. In de raad zitten alle landen die in Europa liggen of deels in Europa liggen, behalve Rusland, Wit-Rusland, Vaticaanstad en Kazachstan. De Raad van Europa moet niet verward worden met de Europese Unie (dat slechts uit 27 landen bestaat) of met de Europese Raad. De Raad van Europa gebruikt namelijk dezelfde vlag als de Europese Unie, maar is iets totaal anders.

In de Raad van Europa werken landen samen op het gebied van vrede en mensenrechten. Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is een van de belangrijkste verdragen van de Raad van Europa. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens valt onder deze organisatie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Raad_van_Europa&oldid=842827"