Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Río Negro

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Op deze kaart zie je de Río Negro lopen van Brazilië tot de grens met Argentinië. De meren bij de rivier zijn veroorzaakt door de stuwdammen en worden stuwmeren genoemd.

De Río Negro (Spaans: Zwarte rivier) is een rivier in Uruguay en Brazilië. De rivier is ongeveer 750 kilometer lang en is een belangrijke zijrivier van de Río Uruguay. De rivier ontspringt in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul en loopt vervolgens van het noordoosten naar het zuidwesten dwars door Uruguay. Bij de stad Mercedes stroomt de rivier vervolgens de Río Uruguay in.

De rivier is erg belangrijk voor Uruguay. In de rivier staan drie grote stuwen voor het opwekken van elektriciteit. Hierdoor kan een groot gedeelte van de elektriciteit in het land worden geleverd, maar hierdoor komen ook overstromingen en waterschaarste voor. Het Uruguayaanse departement Río Negro is naar de rivier vernoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Río_Negro&oldid=588261"