Portaal:Azië

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Portaal:WikiKidsAtlas/Azië)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalAzië.png
Welkom op Portaal:Azië!
Asia terrain.jpg

Op dit portaal kom je meer te weten over het grootste continent op aarde. Je vind hier informatie over de volgende onderwerpen; landen, (hoofd)steden, natuur en trekpleisters. Daarnaast is er nog een verzameling aan allerlei plaatjes, waardoor je het gevoel krijgt je echt in Azië te begeven. Wil je meeschrijven over Azië? Kijk dan in onze lijst met gewenste artikelen. Hier vind je een verzameling aan artikelen die nog verbeterd of aangemaakt moeten worden.

Over Azië
Azië is een continent. Het is wat landoppervlakte betreft het grootste continent ter wereld. De oppervlakte van Azië is ongeveer 43.810.000 km², bijna een derde van de totale landoppervlakte op aarde. Het is ook het continent met de grootste bevolking.In totaal wonen er zo'n 3,8 miljard mensen. Dat is meer dan 60% van alle mensen op de hele wereld. Azië is een continent met eeuwen oude tradities en de modernste technologie. Van piepkleine tot enorme landen.

Lees meer over Azië of kijk verder op dit portaal!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Landen & hoofdsteden


Afhankelijke gebieden
  • Vlag van Hongkong Hongkong, speciale regio van China.
  • Flag of Macau.svg Macau, speciale regio van China.
Niet-erkende staten
Niet-erkende staten

*ligt deels in Azië/wordt soms niet tot Azië gerekend.
Mooie plaatjes van Azië
Artikelen over miljoenensteden in Azië (zonder hoofdsteden)

Aardrijkskundige onderwerpen in Azië


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Azië&oldid=794972"