Portaal:Scheikunde

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nuvola apps edu science.png
Portaal Scheikunde

Welkom bij het portaal Scheikunde! Leuk je hier te zien. Scheikunde is de wetenschap die de scheiding, samenstelling, eigenschappen en omzettingen van materie bestudeert. In dit portaal zal je nieuwe artikelen vinden die over scheikunde gaan, maar ook erg goede artikelen, deze staan onder het kopje uitgelicht. Het woord chemie komt van het woord alchemie, dat afkomstig is van het Arabische woord al-kemi.

Recente artikelen Gewenste artikelen

Overig

Chemische verbindingen

Elementen

Dit kan beter
Uitgelicht
Een titine

Titine ook wel connectine genoemd is een eiwit in microfilamenten, een Microfilament is een eiwitdraad of zijn spiervezels. Titine is samen met de microfilamenten, actine en myosine (eiwitten van de spieren) onderdeel van de sarcomeer, een sarcomeer is een deel van een spiervezel tussen de twee Z-banden. Deze zorgen ervoor dat de spieren zich kunnen samentrekken. De Titine zorgt ook voor de elasticiteit en stabiliteit van een spier. De Titine is een groot en lang molecule. Het is het grootste eiwit ooit. De lengte van een titine is 1 micrometer. (Lees verder...)

Elementen Personen

Aluminium - Argon - Beryllium - Boor - Curium - Fluor - Fosfor - Goud - Helium - Koolstof - Kwik - Lithium - Lood (element) - Magnesium - Natrium - Neon - Silicium - Stikstof - Uranium - Waterstof - Zilver - Zuurstof - Zwavel - ...

Farm-Fresh bullet go.png Zie ook Lijst van chemische elementen

Marie Curie - ...

Chemische stoffen Gassen & Vloeistoffen

Benzine - Diesel - Houtskool - Methaan - Olie - Turf - Titine - N-butylmethacrylaat - ...

Gassen

Aardgas - Koolstofdioxide - Stikstof - Methaan - Zuurstof - ...

Vloeistoffen

Water - Behanglijm - Kwik - ...

Overig

Periodiek Systeem - ...

Categorieën

Chemische stof - Elementen - Gas - Mineralen - Periodiek systeem - Vloeistof - Scheikunde - Scheikundige

Inschrijven

Voeg hier je naam toe als je mee wilt werken aan het portaal (inschrijven met drie tildes (~~~)):

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Scheikunde&oldid=515511"