Portaal:Oekraïne

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalOekraine.png
Welkom op Portaal:Oekraïne!
Europe-Ukraine.svg

Op dit portaal vind je informatie over het Oost-Europese land Oekraïne. Je vindt onder meer informatie over de geschiedenis, geografie, cultuur en politiek van het land. Vind jij Oekraïne ook interessant en wil meehelpen met schrijven? Op de projectpagina vind je allerlei artikelen die nog uitgebreid en aangemaakt moeten worden.

Veel lees- en schrijfplezier!

Over Oekraïne
Oekraïne is een land in het oosten van Europa. Oekraïne is van de grootste landen van Europa qua oppervlakte. Het grenst in het noorden aan Wit-Rusland (Belarus), in het noordoosten en oosten aan Rusland, in het westen aan Polen en Slowakije en in het zuidwesten aan Hongarije, Moldavië en Roemenië. In het land wonen zo'n 41 miljoen mensen. De hoofdstad is Kiev en er wordt Oekraïens gesproken. In het Nederlands wordt het land soms de Oekraïne genoemd (dus met lidwoord). Dit is verouderd en is tegenwoordig fout. Lees verder...

Grote steden
LopanStrelkaKharkov.jpg
Будівля залізничного вокзалу 02.jpg

* Officieel zijn Sebastopol en Donetsk onderdeel van Oekraïne.

Bestuurlijke indeling
Overige artikelen van Oekraïne
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Oekraïne&oldid=719855"