Portaal:Hulpdiensten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blaulicht.gif 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐚𝐚𝐥:𝐇𝐮𝐥𝐩𝐝𝐢𝐞𝐧𝐬𝐭𝐞𝐧 Blaulicht.gif


Welkom op het HulpdienstenPortaal!

Op dit portaal vind je informatie over alles wat met hulpdiensten te maken heeft.

"Alarmcentrale 112, wilt u politie, brandweer of ambulance?" Dat krijg je te horen wanneer je alarmnummer 112 belt en contact krijgt met de meldkamer. Vervolgens wordt gevraagd om de locatie van het noodgeval. Terwijl je aan de lijn blijft met de meldkamer, worden de hulpdiensten gealarmeerd. Met zwaailichten en sirene vertrekken ze naar de melding. Eenmaal ter plaatse doen de hulpdiensten er alles aan om de noodsituatie zo goed mogelijk op te lossen. Maar over welke middelen verschikken de hulpdiensten? En welke hulpdiensten kun je allemaal tegenkomen op straat? Daarover kun je meer vinden in dit portaal!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Brandweer Politie
Huisstijl-beeldmerk-goud.jpg

De brandweer houdt zich bezig met het redden van mensen en dieren, het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. Lees hieronder meer over de brandweer!


Logo politie.svg

De politie is verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid, het opsporen en onderzoeken van strafbare feiten en het verlenen van hulp. Lees hieronder meer over de politie!


Ambulance Incidenten
Star of life2.svg

De ambulancedienst verleent eerste hulp en vervoert zieke en gewonde mensen naar het ziekenhuis of een andere behandelfaciliteit. Lees hieronder meer over de ambulancezorg!


Er zijn veel verschillende incidenten waar hulpdiensten voor worden opgeroepen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van incidenten opgesomd waarbij de hulpdiensten zo snel mogelijk ingeschakeld zouden moeten worden.

Algemeen Filmpjes en plaatjes

Hieronder vind je nog wat algemene zaken met betrekking tot hulpdiensten, zoals beroepen, huisvesting en andere hulpdiensten die met ambulance, politie en brandweer samenwerken.


Hieronder kun je leuke filmpjes en plaatjes vinden over hulpdiensten.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Hulpdiensten&oldid=811147"