Pompoen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pompoenen

Een pompoen (Curcurbita Pepo) is een vrucht. Je kan er soep van maken of hem gewoon rouw opeten. Als het Halloween is hol je hem uit en je maakt er een gezichtje in en zet er een kaars in. Een pompoen snijden is heel gemakkelijk. Dat kun je met een mes doen.

De pompoen bestaat al best lang en er zijn al zaden van de pompoen gevonden van 7000 v. Chr. tot 5000 v. Chr. De pompoen werd zelfs al eerder, tussen 9000 v. Chr. en 7000 v. Chr. al verbouwd in Zuid-Amerika. De naam pompoen komt oorspronkelijk van het Latijnse woord 'pepon', wat letterlijk 'grote meloen' betekent. De Fransen veranderden vervolgens duizenden jaren later de naam naar 'pompon'. De pompoen werd vooral gegeten door de indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika, ze aten het als hoofdmaaltijd. De pompoen kwam voor het eerst naar Europa in de 16e eeuw, nadat Europese expeditiereizigers van de indianen hadden geleerd hoe je pompoen moest eten en moest oogsten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Pompoen&oldid=598149"