Politiepaard

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een paard wordt een politiepaard door veel te trainen. Een paard moet om politiepaard te worden een speciale opleiding volgen. Als een paard geschikt lijkt om politiepaard te worden komt hij twee weken op proef in een speciaal africhtingcentrum.
Er wordt dan gekeken of het paard gezond is en er wordt een karaktertest gedaan. Een politiepaard moet een koel karakter hebben dan is hij niet zo gauw bang. Een politiepaard moet zich stoer gedragen. Dan maakt hij veel indruk op de mensen die op de grond staan. ze eten hooi en strooi en als beloning en dat is meestal een suikerklontje of een wortel


Tijdens de opleiding leert het paard om te gaan met drukte en verkeer. Politiepaarden worden vaak ingezet tijdens voetbalrellen. Er is dan veel geschreeuw en ander lawaai. Het is belangrijk dat het paard rustig blijft en niet op hol slaat.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Politiepaard&oldid=549206"