Pepijn van Houwelingen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pepijn van Houwelingen
PepijnvanHouwelingenHeijmans (cropped).jpg
Naam voluit
Geboren 1980
Geboren te
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Forum voor Democratie (FvD)
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Tweede Kamer (2021-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Pepijn van Houwelingen (1980) is een Nederlands politicus namens Forum voor Democratie. Van Houwelingen is lid van de Tweede Kamer sinds 2021 namens FvD.

Van Houwelingen is een van de oprichters van Bugercomité EU, de kracht achter het Nederlands referendum over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Daarnaast werkte Van Houwelingen bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en publiceerde artikelen in het Reformatorisch Dagblad, De Groene Amsterdammer en Trouw. In 2010 publiceerde hij het boek Oneigentijds, dat in 2016 veel aandacht kreeg. Volgens zowel De Dagelijkse Standaard als het NCR Handelsblad ging het boek zowel over fascisme als onderdrukking. Daarnaast benadrukte De Groene Amsterdammer nog de discriminatie van minderheden, seksisme en de verheerlijking van geweld in het boek. Van Houwelingen vindt dat Nederland uit de Europese Unie en de euro moet stappen.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 stond Van Houwelingen verkiesbaar op de lijst van FvD, waardoor hij werd verkozen tot de Tweede Kamer.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Pepijn_van_Houwelingen&oldid=713560"