Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Paul Tang

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paul Tang
1 - Paul Tang (2014).jpg
Paul Tang in 2014
Naam voluit
Geboren 23 april 1967
Geboren te Haarlem
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Partij van de Arbeid
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Tweede Kamer (2007-2010)
Lid Europees Parlement (2014-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Paul Johannes George (Paul) Tang (Haarlem, 23 april 1967) is een Nederlands politicus voor de Partij van de Arbeid. Paul Tang is de delegatieleider (fractievoorzitter) van de Nederlandse PvdA-fractie in het Europees Parlement. Eerder was Tang al lid van de Tweede Kamer.

Tang kwam in 2007 in de Tweede Kamer terecht, nadat verschillende Kamerleden een plek kregen in kabinet-Balkenende IV. Zijn maidenspeech ging over topinkomens. In 2010 werd bekend dat hij een deel van de Miljoennota had gelekt en mocht daarom een maand de pers niet te woord staan. In 2008 besprak Tang ook al de inhoud van de geheime Miljoenennota. Tang verdween in 2010 uit de Tweede Kamer, nadat hij zich niet meer verkiesbaar stelde. Hij ging verder als ondernemers en schreef columns voor de Groene Amsterdammer.

Hij werd in 2014 lijsttrekker namens de PvdA voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Tang werd in 2015 lid van een speciale commissie voor afspraken tussen lidstaten en bedrijven. Na de onthulling van de Panama Papers maakte hij een wetsvoorstel waarin vijf EU-lidstaten werden gezien als belastingparadijzen. In 2019 werd dit voorstel aangenomen door het Europees Parlement. Nederland, Luxemburg, Cyprus, Malta en Ierland worden hierdoor tegenwoordig gezien als belastingparadijzen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Paul_Tang&oldid=641806"