Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Pastel de Belém

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vele pastéis de Belém

Pastel de Belém of pastel de nata (meervoud: pastéis) is een zoetigheid uit de keuken van Portugal. Het is een gebakje, dat in veel cafés en bakkerijen in Portugal te verkrijgen. Het is één van de bekendste gerechten uit het land en is in andere landen ook te verkrijgen bij sommige bakkerijen en supermarkten.

Het oorspronkelijke recept van het gebakje is geheim. Het is in handen van de Fábrica dos Pastéis de Belém in Lissabon. Het eerste gebakje werd verkocht in Belém in 1837, een stadje dat toen nog ver buiten Lissabon lag. Al snel werd het gebakje populair in heel Portugal en is momenteel één van de bekendste Portugese gerechten. Het bestaat uit een bodem met randen van baderdeeg. In het bakje wordt vanillepudding gegoten met kaneel en poedersuiker. Vervolgens wordt het gebakje, zoals met créme brûlée, geflambeerd. Het gebakje wordt warm gegeten met een espresso.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Pastel_de_Belém&oldid=581875"