P2000

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een pager (of pieper) waarop de hulpdiensten hun meldingen ontvangen

P2000 is een netwerk waar de Nederlandse hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance gebruik van maken. Je kunt het P2000 netwerk een beetje vergelijken met het telefoonnetwerk waarmee sms'jes verstuurd worden. Sommige hulpverleners hebben een kastje met daarop een klein beeldschermpje, dit wordt een pager of pieper genoemd. Als er een nieuwe melding dan stuurt de meldkamer een bericht naar dit kastje toe en kunnen de hulpverleners zien naar welk adres ze toe moeten.

Op internet zijn er verschillende websites waar je deze meldingen kunt opzoeken. Dit worden P2000 websites genoemd. Je kunt hier zien waar de ambulance of brandweer naar toe gaat en wat er aan de hand is, bijvoorbeeld een ongeval of een grote brand. Er is tegenwoordig veel discussie over deze websites omdat dit privacyschending zou zijn. Iedereen kan namelijk zien of er naar jouw adres een ambulance of brandweer wordt gestuurd.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=P2000&oldid=650664"