Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Overleg gebruiker:Abigor

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd XIV
  • Bewerkingen IV
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Abigor!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

>:] :) apoo overleg 28 december 2009 11:56 (CET)

Gebruiker:Kalta3/2010

Een beetje laat, maar ja.

Mama, kijk pietje doet dat, dan mag ik dat toch ook?

Ja, dat mag Pietje. Waarom hebben jullie WikiKids verwijdert op WikiWeet? Omdat het niet "artikelwaardig" is... om dezelfde reden nomineer ik WikiWeet voor de verwijdering... Problemen mee? FD :D 4 januari 2010 11:14 (CET)

Doe zo kinderachtig niet, het artikel over wikikids op Wikiweet was gewoon ondermaats... Greenday2 6 januari 2010 17:18 (CET)

2000

"WikiWeet is een onderdeel geweest van deze site en heeft voor deze site daardoor een verhoogde waarde, dit project gebruikt immers 2000 van onze artikelen"

Dat laatste is volkomen onjuist, Huib. WikiKids gebruikt net zomin Wikiweet artikelen als WikiWeet de onze gebruikt: ik schat, hoogstens een handje vol en dan sterk aangepast ook nog. De grote "verhuisactie" is immers nooit doorgegaan. Anders hadden we hier nu 7500 artikelen gehad!

Oh, en mijn excuses voor mijn heftige reactie, ik was gewoon wat geirriteerd. Ik denk gewoon dat één project voor kinderen, één online encyclopedie (WikiKids), beter is dan twee verschillende. Ik heb het idee dat we vaak langs elkaar heen werken en dingen dubbel doen. En dat, wanneer we onze krachten bundelen, we één groter en sterke site kunnen worden. Daarom heb ik het niet zo op met WikiWeet. Omdat ik het gevoel heb dat we beiden tóch dezelfde doelgroep hebben, omdat tieners en jongeren eerder geneigd zijn op Wikipedia te kijken dan op WikiWeet óf WikiKids. En dat één wiki voor kinderen meer dan voldoende is. Snap je, wat ik bedoel? Sorry dat ik zo vreemd deed vandaag, FD :D 4 januari 2010 12:44 (CET)

FD, Sumurai heeft ongeveer 20 artikelen geïmporteerd, als je dat wilde weten.Sjabloon:Kalta 4 januari 2010 12:46 (CET)

Twintig, beste Kalta, is heel wat anders dan 2000! Op WikiWeet slingeren ook nog een stuk of 100 WikiKids artikelen rond (waarvan de helft ter verwijdering is opgegeven). :) FD :D 4 januari 2010 12:49 (CET)

antwoord op vraag

Dag Abigor, wat is dan precies je vraag? Ik haal deze niet uit je stuk tekst. Demoor 10 februari 2010 10:39 (CET)

Reactie

Ik bepaal graag mijn eigentijdstip van reageren. Demoor 10 februari 2010 15:24 (CET)

Volgens mij moet je nog veel leren over een wiki :s aangezien je wel de tijd hebt om te verwijderen heb ik je ook tijd om te antwoorden... Maar ik hou het wel een poosje vol hoor jouw steeds terug draaien. Abigor 10 februari 2010 15:28 (CET)

Kom op DeMoor, je ka de *** op.Kalta~ 10 februari 2010 17:49 (CET)
Dag Abigor, wat er gaande is voor mij al een tijdje onduidelijk. Er zijn hier gebruiker sop wikikids die het volgens hun eigen zeggen hier te eenvoudig / kinderachtig vinden. En gelukkig mag dat. Niemand wordt hier verplicht iets te doen. Maar nu wordt het interessant en da tis dat deze gebruikers dingen veel dingen beginnen aan te schoppen. Regels scherp hanteren in staking gaan. Protesteren etc. Toch blijven deze gebruikers wel actief! En dit is een bijzonder fenomeen. Normaal gesproken zou je vertrekken. Zeker als je weet da tje eigen plekje in dit geval wikiweet een oase is voor gebruikers zoals jullie. Maar goed. Wanneer ik dan regels toepas dan wordt het altijd anders uitgelegd etc. Mijn vraag aan jou is dan ook of het niet beter zou zijn om allebei aan de slag te gaan met het project waar we in geloven om vanuit die basis samen te werken waar mogelijk. elkaar in het vaarwater blijven zitten schiet niet op.

Mbt sokpopperij waarom zou ik dat willen. Jullie maken aannames zonder te vragen. Je hebt een overtuiging in je hoofd die jezelf voort leeft en dat kracht bij zet door lelijk taalgebruik. Kortom Huib ik wens je veel succes met WikiWeet en voor mij zou het heel wat waard zijn wanneer de wikiweet ploeg op wikiweet aan de slag gaat en de wikikids ploeg hier aan d elsag gaat iede rop zijn eigen manier. Het is dan fijn om te weten dat we gebruik kunnen maken van jullie technische vaardigheden (alhoewel deze ook veel gekopieerd zijn van wikipedia als ik bijv. denk aan de gebruikersboxen etc.) Er zijn geen originele dingen ontwikkeld op wikikids. Dus: Geloof in je eigen project wij in ons onderwijs project en jullie in je volw. wiki in kind formaat. Fijne avond en hartelijke groeten, Demoor 10 februari 2010 19:46 (CET)

Zo ga je niet met kinderen om. Het spijt me. Fijne avond en hartelijke groeten, Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 10 februari 2010 19:49 (CET)

Gebruikerspagina na blokkade

Dag Abigor, WikiKids is een kinderencyclopedie voor en door kinderen. Jouw gebruikerspagina past nu niet in dit concept (engelstalig, onduidelijke boodschap, onduidelijke bedoeling van de foto). Wil je deze alsjeblieft aanpassen? --Harm Hofstede (Stichting WikiKids). 10 februari 2010 20:46 (CET)

Wil je alleen afbeeldingen uploaden die A. Passen in een kinderencyclopedie en B. bij een artikel horen? Het is niet de bedoeling hier een persoonlijk beeldarchief op te bouwen. Dankjewel, --Harm Hofstede (Stichting WikiKids). 10 februari 2010 20:55 (CET)
Sorry hoor, maar vind je het heel erg als je me ook even de tijd geeft? Abigor 10 februari 2010 20:57 (CET)

Kopieren van enkele artikelen

Dag Abigor, en worden deze dan wel vermeld met bronvermelding? Of doen jullie het gewoon zoals bij Londen metro / londen underground zonder bronvermelding? Dan krijgen we straks weer discussies waar de artikelen als eerste stonden etc. Graag hierover duidelijkheid. En als jullie een lijstje geven zullen wij het export pakket maken als dit past binnen visie. Demoor 13 februari 2010 13:31 (CET)

Reclame

Dag Abigor, je zou het op kunnen vatten als reclame. Vandaar dat ik het heb verwijderd. Voor mij is het nog wel een raadsel waarom jij hier als eigenaar van de nieuwe omgeving actief blijft. Wat zijn je beweegredenen? Verder wil ik je vragen een eenvoudig sjabloon te maken voor werkwoorden. Zou je dat willen doen? Of heb ik het wel goed gedaan, kijk maar eens bij lopen Groet en fijn weekend, Demoor 6 maart 2010 11:53 (CET)

Hoi Demoor,
Ik ben hier nog actief omdat ik vind dat de doelgroep hier iets anders is (jonger) dan WikiWeet, ik heb voor de rest geen problemen met mensen die op beide projecten actief zijn en als iemand op WikiWeet er problemen mee heeft hebben ze pech.
Ik snap trouwens wel dat het linkje als reclame opgevat kan worden, zo was het eigenlijk niet bedoeld. Ik heb op WikiWeet of Wikipedia ook wel eens een link naar jullie geplaatst om mensen ook hier te laten kijken, ik probeer geen gebruikers te stelen ofzo :-)
ik zal na het weekend eens een sjabloon maken / na kijken ik heb dit weekend niet mega veel tijd.
gr, Abigor 6 maart 2010 12:13 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Abigor&oldid=151800"