Overleg:Pim Fortuyn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Homo politicus

@De Wikischim: Uw argument, dat de seksuele geaardheid van Fortuyn beslist genoemd moet worden, omdat het ook op Wikipedia staat, overtuigt niet. Van heterofielen wordt het immers ook niet vermeld. Eigenlijk zegt u daarmee dat Fortuyn in de eerste plaats een homofiel was, en daarna pas politicus. Dar homoseksualiteit toch eigenlijk iets heel bijzonders is..Probeert u nu eens de grootheid op te brengen door toe te geven, dat iemands seksuele voorkeur er niet toe doet, en dat de vermelding daarvan gewoon achterwege kan blijven. - Uw toevoeging heb ik weer verwijderd. PS Mocht u e.e.a weer terugdraaien, doe dat dan gerust. Ik zal er verder geen energie meer in stoppen. Groetjes, Paul--PaulD (overleg) 3 aug 2015 19:17 (CEST)

Meh, het is een beetje rare constructie zoals het er net stond, sowieso klinkt het wordt homofiel al niet zo prettig. Maar verder is privé-informatie gewoon encyclopedisch lijkt mij. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 3 aug 2015 19:33 (CEST)
Ik snap je punt, maar over heel veel politici wordt zijn/haar prive-leven verteld. We weten toch ook dat Obama twee dochters heeft, dat Merkel getrouwd is en dat Rutte alleen in een apartement woont? Waarom mag dat dan niet bij Fortuyn? Ik vind de manier waarop nu geformuleerd wordt veel beter staan. Helaas kan het voor kinderen uit andere culturen, die elkaar minder gelijk vinden, het een beetje raar klinken dat Fortuyn een vriend had. Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 3 aug 2015 20:24 (CEST)
@PaulD: mijn intentie was helemaal niet om homoseksualiteit als iets aparts voor te stellen. Juist door het weg te laten lijkt het alsof er een soort taboe op rust. De Wikischim (overleg) 5 aug 2015 22:26 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Pim_Fortuyn&oldid=412292"