Overleg:Bernhard van Lippe-Biesterfeld

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

@De Wikischim. T.a.v. de zin: "De Duitsers wisten …". De massale uiting van aanhankelijkheid voor Prins Bernhard (Anjerdag) moet de Duitsers verrast hebben, zodanig, dat ze door interne besluiteloosheid niet tot krasse maatregelen overgingen. Dat dit meer op toeval dan op sympathie voor de betogers berustte spreekt voor zich. Geen "gebabbel" dus, zoals u zich laatdunkend meent te moeten uitdrukken. Zie hierover De Jong, Het Koninkrijk …, dl. 4/1, hfdstk. 7, p. 282 e.v. Zin is correct en teruggeplaatst.
Voor velen was de prins de spil van het Verzet 40-45. Die passage had dus niet weggehoeven. Ook deze weer herplaatst. Dat Bernhard tot veel in staat was geloof ik wel, maar toch niet dat hij na zijn dood nog zaken bekendmaakte, zoals u meent. Dat eveneens gecorrigeerd. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 16 mei 2017 17:20 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Bernhard_van_Lippe-Biesterfeld&oldid=479529"