Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Overleg:Assen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Asser TT

Mag ik het stukje van de tt bewerken?? Het is namelijk 84 jaar oud, om precies te zijn zaterdag 11 juli 1925! Groeten Ry

Dag Ry, Dat mag. Gerarddummer 15 mei 2009 11:37 (CEST)

Compleet

Het artikel Assen is nu eigenlijk compleet. Er staat alles op wat er op moest staan, er staan veel mooie plaatjes bij, die staan allemaal op een goede plek in het artikel. Alles wat er in moet staan staat er nu in. Het schoolproject heeft dus gewerkt! Maar alles wat er nu nog gebeurd aan het artikel moet heel voorzichtig worden gedaan. Veel mensen hier verwijderen gewoon van alles hier en passen de tekst aan maar daar word de tekst niet beter van. Misschien is het beter als iemand nu het artikel zorgt dat niemand meer kan bewerken? Behalve de mensen van de website zelf zoals apoo ofzo? Peresj 26 mei 2009 14:29 (CEST)

Eigenlijk is het wel af nu. Maar vast niet toen je dit bericht plaatste. :) SwarteSlipper 8 jun 2009 14:22 (CEST)

Nog niet af!

Er is afgesproken met de moderator dat er meer artikelen geplaatst mogen worden, mits deze natuurlijk over Assen gaan. Als we het niet eens zijn met elkaar, dan kunnen we op deze pagina met elkaar overleggen, zodat het voor iedereen leuk blijft! Succes! Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 19:18 (CEST)

Ze mogen er van mij dingen bij opzetten. Maar jullie alsjeblieft geen tekst die er nu staat weghalen en geen afbeeldingen verschuiven? Want daar ging het mij eigenlijk om! :D Peresj 27 mei 2009 09:35 (CEST)

Hoi Peresj, die foto van de Oranjestraat heeft hun meester gemaakt en die foto's horen bij de stukjes die ze plaatsen. Vandaar dat er onenigheid was in de klas, toen deze opeens werd verplaatst. Dan weet je dat even als deze foto's (door hun meester gemaakt) bij hun stukjes komen te staan. Daar zijn namelijk hun stukjes op gebasseerd, snap je? Hopelijk kan je het nu een beetje los laten, en nog bedankt voor je verontschuldiging. Rupsjenooitgenoeg23 27 mei 2009 10:29 (CEST)

Ik beloof je dat ik niet meer aan het artikel kom nu, totdat jullie klaar zijn en het aan iedereen hebben laten zien! Peresj 27 mei 2009 10:36 (CEST)

Dat is een mooie belofte :), bedankt. Ook daarna kunnen we altijd met elkaar overleggen, als er nog iets gewijzigd moet worden, he? Komt goed nu. Rupsjenooitgenoeg23 27 mei 2009 10:39 (CEST)

Kopje

Hoi Melmitsjo, vinden jullie het goed dat ik het kopje waar in staat: "project groep 6/7 obs kloosterveen assen in de tweede wereldoorlog", aanpas? Dit hoort namelijk niet echt in een wiki-artikel. Als jullie graag erkenning willen hebben en iedereen willen laten zien aan welk stukje je hebt gewerkt, kan je dat plaatsen op je gebruikerspagina. Daar kan je vertellen waar je aan hebt gewerkt, kan je ook een interne link plaatsen naar het Artikel Assen, he. Rupsjenooitgenoeg23 27 mei 2009 12:09 (CEST)

Bartje

Bronzen standbeeld van Bartje in Assen

Ik heb er net een afbeelding van Bartje ingezet. Bartje Bartels, de bekende symbool van Drenthe. Is dat in orde? Tropicana 28 mei 2009 16:24 (CEST)

Ja :) apoo overleg

Mooi zo! Ik heb hem van internet gehaald. Van wikipedia.nl (er stond licentie en alles in, die heb ik er ook ingezet). Tropicana 28 mei 2009 16:26 (CEST) Ik heb hem net ook verplaatst. Een beetje naar beneden dat lijkt dan beter! Mag dat wel of moet die dan eigenlijk liever meer naar boven worden gezet? Tropicana 28 mei 2009 16:28 (CEST)

Even een vraagje: als een stukje tekst van Wikipedia komt, wil je even bovenaan ergens zetten, Dit stukje komt van Wikipedia. Dan zien mensen dat ook ;) Dat heet bronvermelding. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 16:30 (CEST)

Ik haal niks van wikipedia af hoor. Ik schreef niks: ik zette alleen een plaatje erin! En die plaatje haalde ik wel van wikipedia, maar dat staat in de samenvatting (klik maar op het plaatje van het stanbeeld van Bartje dan zie je dat het klopt! Tropicana 28 mei 2009 16:32 (CEST)

Oh, dan is het wel goed ;) Ik dacht dat je tekst van wikipedia nam. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 17:04 (CEST)

Nee, de tekst die stond er al een poosje. Ik zette alleen nog maar die afbeelding erbij. En nu nog een klein stukje tekst over het standbeeld dat is alles. Tropicana 28 mei 2009 17:09 (CEST)

Drenthe

Nou is dit artikel zelfs nog beter dan het artikel Drenthe zelf! Goed werk jongens! SwarteSlipper 30 mei 2009 12:33 (CEST)

Familie Behr

Leuke stukjes allemaal, interessant ook. Maar dat stukje over de familie Behr kan wat mij betreft wel weg, ze zijn niet bekend, en zoeken op google geeft niet genoeg resultaten. Er zijn talloze families gestorven in de oorlog, waaronder veel zigeuners (waar ik nergens over lees)... het is een beetje raar één familie dan ineens een kopje te geven. Er staat ak in het kopje "assen in de tweede wereldoorlog" iets over de Oranjestraat en dat veel mensen daaruit zijn overleden. Dat is genoeg eigenlijk. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:24 (CEST)


Misschen moet het kopje dan anders heten..maar deze familie is in Assen wel bekend...De leelringen hebben van te voren onderzoek gedaan. Ik vind het sneu als die weg wordt gehaald.. Bibliotheek Assen 19 jun 2009 14:27 (CEST)

We kunnen niet iets laten staan omdat het sneu is het weg te halen. Er zijn zoals ik al heb gezegd veel families in Assen gestorven. En veel mensen. Het is niet fair tegenover de andere oorlogsslachtoffers om één familie extra aandacht te geven. Mijn overgrootmoeder, een zigeunerin, en twee van haar kinderen werden in de Tweede Wereldoorlog ook vermoord door de Nazi's. Ik zet haar hier ook niet neer. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:30 (CEST)

We hebben duidelijke afspraken gemaakt. We laten het staan, ik wil hier verder geen discussies over. :) apoo overleg 19 jun 2009 14:33 (CEST)

Eh, ik heb geen afspraken gemaakt. Anders zet ik nu meteen de namen van alle gestorven families neer op deze pagina... ik vind het een vreemd kopje en ik wil het weg hebben. Het getuigt van weinig respect tegenover de vele andere oorlogsslachtoffers... SwarteSlipper 19 jun 2009 14:34 (CEST)

Klopt omdat jij niet in het conflict betrokken was. En als ik jou was zou ik er ook niet in betrokken raken. Het kopje gaat niet weg en zet maar alle namen van gestorven families in het arikel wat het artikel wel ongelofelijk saai maakt :) apoo overleg 19 jun 2009 14:37 (CEST)

Moet ik dan alle verhalen van alle gestorvenen hier neerzetten? Dat is het enige wat je kunt doen om ze recht te doen... maar dat kan niet, want dan wordt het artikel onleesbaar. En dus, uit respect voor mijn vermoorde voorvaderen en die van vele anderen, haal het kopje weg. Het staat op de Nederlandse wikipedia ook niet. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:39 (CEST)

Maar dit was voor een basisschoolproject wat op een KINDER-wiki moet kunnen. Daarom laten we het staan :) apoo overleg 19 jun 2009 14:40 (CEST)

Ik heb, zoals ik al eerder heb gezegd, veel aan dit artikel geschreven. Ik heb altijd erg mijn best gedaan om alles te overleggen, en ik ga hier niet mee akkoord. Ik heb goede redenen hiervoor, luister daar dus naar en haal het A.U.B. weg. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:43 (CEST)

De kinderen hebben er ook veel werk aan besteed aan hun stukjes en dit schoolproject is al verziekt door iemand anders dus dan is het minste wat je kan doen een voorbeeld van een famillie die in de oranjestraat woonde laten staan. Het is ook respectloos om het te verwijderen. En wat doen we moeilijk, zand erover en laat het (als voorbeeld) lekker staan. :) apoo overleg 19 jun 2009 14:45 (CEST)

Op één voorwaarde dan. Dat ze óók een stukje schrijven over een vermoorde zigeuner-familie... iedere bevolkingsgroep even veel aandacht. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:48 (CEST)

Schrijf jij daar maar een stukje over ;) :) apoo overleg 19 jun 2009 14:49 (CEST)

Ik woon niet in Assen en kan niet zomaar even naar hun bibliotheek... misschien kan Marloes zelf in de archieven duiken? SwarteSlipper 19 jun 2009 14:51 (CEST)

Zou het niet mogelijk zijn dan een nieuw artikeltje te maken "Assen in de Tweede Wereldoorlog" met een duidelijke verwijzing vanuit de pagina Assen? Men zou dan wat dieper kunnen ingaan over de stad in WOII. Flag of Sweden.svg Suikerdruive 19 jun 2009 14:52 (CEST)
Had ik ook al aan gerard gevraagt, maar die vond dat er nog té weinig informatie over was.. wellicht is dit nu anders :) apoo overleg 19 jun 2009 14:53 (CEST)

Misschien kan iemand bij het kopje familie Behr een link plaatsen naar een ander artikel die gaat over oorlogslachtoffers, familie leden e.d. dan is iedereen tevreden???? Maar mooi zou zijn als hoe het er NU uit ziet, ook zo blijft staan..ook omdat wij op de website van bibliotheek Assen een verwijzing hebben van dit artikel Assen..en we moeilijk allemaal verschillende artikelen op onze website kunnen plaatsen. Dit omdat het thema jaar voor Assen 'Assen 750' jaar is. Bibliotheek Assen 19 jun 2009 14:59 (CEST)

Marloes, kun je niet eens even in de archieven duiken en een stukje schrijven over Assense zigeuners? Die werden in de Tweede Wereldoorlog ook vermoord, maar ik lees alleen maar over de joden, het verzet en dergelijke en niks over hun... SwarteSlipper 19 jun 2009 15:02 (CEST)
SwarteSlipepr, kan je dit misschien niet zelf aanvullen? Je hebt toch veel kenners van zigeuners? ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:03 (CEST)
Niet van de Zigeuners in Assen, daarom vraag ik dit aan Marloes die is immers een medewerkster van de Assense Bibliotheek? SwarteSlipper 19 jun 2009 15:05 (CEST)
Sorry Swarteslipper, daar heb ik helaas geen tijd voor (vol takenpakket)..ik ben ook niet echt de aangewezen persoon om dat te doen...ik ben namelijk niet de doelgroep, waar WikiKids zich op richt. WikiKids richt zich voornamelijk op kinderen uit groep 7 en groep 8 (BSO) en leerlingen uit het VO. Ik denk juist dat het goed is dat jij hier iets over schrijft, of dat we deze mogelijkheid nog even open laten en dat een ander kind de kans krijgt om hier een artikel over te schrijven...Bibliotheek Assen 19 jun 2009 15:12 (CEST)
Er is al een artikeltje Zigeuners... maar ik heb het nu over Assen in het bijzonder. SwarteSlipper 19 jun 2009 15:15 (CEST)
Ja snap ik, ik bedoel eigenlijk dat kinderen eventueel het artikel Assen nog verder kunnen aanvullen met een stukje geschiedenis over de zigeuners uit Assen..maar dat hoeven niet perse de leerlingen van OBS Kloosterveen te doen, maar kunnen ook andere fanatieke WikiKids gebruikers doenBibliotheek Assen 19 jun 2009 15:19 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Assen&oldid=584552"