Omroep RKK

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Omroep RKK

RKK logo (september 2011 - ?).jpg

Gegevens
Volledige naam Omroep Rooms-Katholiek Kerkgenootschap
Slagzin
Opgericht in 1956
Einde 2016, opgegaan in KRO-NCRV
Land Vlag van Nederland Nederland
Leden geen
Status
Omroepsoort 2.42-omroep
Voorzitter gestopt
Directeur
Stroming
Doelgroep katholieken, randkerkelijken, mensen met belangstelling voor levensbeschouwing
Omroepblad(en)
Bekend van
Radiozender(s) NPO Radio 5
Televisiezender(s) NPO 2
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

Omroep RKK, voluit de Omroep Rooms-Katholiek Kerkgenootschap, was tussen 1956 en 2016 een publieke omroep in Nederland. De RKK zond vooral programma's uit over het katholieke geloof.

De RKK was betrokken bij programma's zoals The Passion (samen met de EO) en maakte Kruispunt en Allemachtig 80!. Ook zond de omroep elke zondag de Eucharistieviering uit en de Urbi et orbi-zegen. Ook als er een bijvoorbeeld een nieuwe paus wordt gekozen, zond de RKK hierover uit. De verkiezing en uitvaart van pausen, The Passion, Kruispunt, de Eucharistieviering en het Urbi et orbi worden tegenwoordig door KRO-NCRV uitgezonden.

Geschiedenis

De omroep werd in 1956 opgericht. In 2015 moest de omroep samengaan met de KRO en de NCRV, omdat er een einde werd gemaakt aan de 2.42-omroepen. Dit waren omroepen die zonder leden mochten uitzenden, omdat ze religieus of levensbeschouwlijk waren. In 2016 ging de omroep uiteindelijk op in KRO-NCRV.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Omroep_RKK&oldid=875789"