Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Nickelodeon (televisiezender)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
het logo van Nickelodeon

Nickelodeon is een televisiezender voor kinderen. De zender is zowel Nederlands als Vlaams. Maar verder wordt Nickelodeon in zeer veel andere landen uitgezonden (zie #Lijst met de onderzenders van Nickelodeon). Van oorsprong is Nickelodeon Amerikaans. Bekende programma's zijn: Broodschappers, De Thundermans, Fairly Odd Parents, Henry Danger en SpongeBob SquarePants. De programma's zijn oorspronkelijk Engels maar Nederlandse stemmen hebben het overgebracht waardoor het overgezet is naar Nederlands.

Speciaal aan Nickelodeonprogramma's is dat ze geweldloos zijn (na paar zeer lichte geweldacties), wat Nickelodeon onderscheidt van andere televisie zenders.

Lijst met de onderzenders van Nickelodeon

Lijst met programma's van de Nederlandstalige Nickelodeon

Hieronder staan de programma's die uitgezonden worden door Nickelodeon en Nick Jr. in België en Nederland. Als er opmerkingen zijn staat het na de titel.

TeenNick

Vroeger bestond er TeenNick in Nederland en België, deze is sinds 2015 afgeschaft omdat het is overgenomen door een ander bedrijf. Het kanaal was geschikt voor tieners die laat opblijven. Vroeger konden zij programma's met levende characters (geen cartoons) bekijken daar, alleen worden geen Nederlandse stemmen ingesproken en moesten zij dan ondertiteling lezen. Dit is wereldwijd gestopt

Kijkwijzer

De meeste programma's zijn AL(alle leeftijden), soms vanaf 6 jaar, en heel soms vanaf 9 jaar. 12 jaar komt bijna nooit voor, en 16 al hele maal niet.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nickelodeon_(televisiezender)&oldid=568394"