Neopets

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Neopets is een online spel op internet. Je moet je eigen Neopet verzorgen:je kan ze eten geven, verven, een petpet geven en er allerlei spelletjes mee doen. Het is eigenlijk een echte virtuele wereld waar je np (=neopunten) kunt verdienen en dit dan uitgeven aan miljoenen verschillende items. Er is een neopedie, net zoals we bij ons geschiedenis hebben. Elk jaar zijn er de Altador Cup en De Dagelijkse Duellen tegen AAA of Abigail. Er zijn al meer dan 50 miljoen mensen die het spelen. Meestal zijn er rond de 10.000 en 45.000 mensen online.

Is dit gevaarlijk?

Nee, als je onder de 13 bent kan je Neopets wel spelen, maar sommige dingen niet. Dat komt door het COPPA project. Je kan zo niet op fora en neomails sturen. Maar een gilde oprichten of lid zijn van één, kan wel. Als je dit toch wilt doen, moet je een formulier uitprinten en faxen. Sommige kinderen liegen over hun leeftijd, zo kun je gerapporteerd worden en je account bevroren. Je kan gerapporteerd worden door te vloeken/grof taalgebruik/[scammen]/oplichten. Als je gerapporteerd wordt krijg je een waarschuwing of wordt je bevroren.


Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Neopets&oldid=171436"