Mug

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Muggen
Nematocera

AnophelesGambiaemosquito.jpg

Leefgebied
Leefomgeving divers, vaak bij natte plekken
Behoort tot de Tweevleugeligen (Diptera), Vliegen_(insecten), Insecten
Portaal Portal.svg Biologie

Een mug (Nematocera) is een insect. De vrouwtjesmuggen steken waardoor je een bultje krijgt, dat bultje jeukt (heel) erg.

Ziekteverspreiding

In een groeiend aantal landen, kan een muggenbeet erg gevaarlijk zijn, vooral tropische- en sub-tropische landen hebben daar last van. Dit komt doordat een aantal soorten drager kan zijn van diverse ziekten waarvan malaria de bekendste is. Deze ziekte wordt overgedragen door de malariamug (Anopheles). De beet zelf is niet gevaarlijk, maar de organismen in het speeksel wel. Als je naar zulke landen gaat (bijvoorbeeld in Afrika), krijg je een prik (vaccinatie) zodat je niet ziek wordt. Er zijn ook andere exotische muggen. Een mug kan dus erg dodelijk zijn in landen waar ze arm zijn en de medische kennis nog niet ver is ontwikkeld. als ze niet konden prikken dan gingen ze dood.maar als ze wel prikken dan gaan ze niet dood.

Media

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mug&oldid=801975"