Moskee

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De Sidi Oqba moskee in Kairouan, Tunesië

Een moskee is een gebedshuis voor moslims. Daar bidden mensen die geloven in de leer van de profeet Mohammed naar God, die zij Allah noemen. Ze hebben hun hoofd bij het bidden in de richting van Mekka, die voor de Islam en erg heilige stad is. In de moskee moet iedereen de schoenen uit doen voor het naar binnen gaan. Mannen en vrouwen zitten vaak apart tijdens de dienst, met een afscheidingswal: anders zouden ze elkaar maar afleiden! Wel kunnen zowel de mannen als de vrouwen de woorden van de Iman goed verstaan. In Nederland zijn er ook moskeeën.

Regel

In de moskee zijn net zoals in een kerk best wel veel regels! Zo moet je schoenen uitdoen en vrouwen en mannen zitten gescheiden van elkaar. De mannen zitten vooraan.

Wassen

Als je wilt bidden op een kleed moet je 1. je voeten wassen.2.en ook je gezicht wassen. 3. en ook je neus wassen om te verkomen dat er snot in zit.

Videolink

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Moskee&oldid=500306"