Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Monster (Zuid-Holland)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Monster (plaats))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De molen van Monster; 'De vier winden'

Monster is een plaats in de gemeente Westland, ten zuiden van Den Haag in de provincie Zuid-Holland. Het dorp ligt vlakbij zee. Tussen de zee en Monster ligt nog het dorpje Ter Heijde, bekend van de zeeslag, die op 10 augustus 1653 bij dit dorpje plaatsvond en waaraan twee kanonnen, die staan opgesteld tussen Monster en Ter Heijde, nog herinneren. Vroeger was het dorp een eigen gemeente, maar sinds 2004 hoort het bij gemeente Westland. Het belangrijkste monument van Monster is de oude kerk. Deze kerk werd in het jaar 1450 voltooid. Hij is daarna nog wel een keer in brand gevlogen. Een ander groot monument is de molen. Monster heeft ongeveer 13.780 inwoners.

Hoe het dorp aan zijn naam komt is niet bekend. Waarschijnlijk komt het van het woord monasterium (een Latijns woord, taal van de Romeinen) dat klooster betekent.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Monster_(Zuid-Holland)&oldid=699997"