Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Monique Hagen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Monique Hagen
Geen afbeelding
beschikbaar
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit Monique Hagen
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren 18 november 1956
Geboorteplaats Leiden
Overleden
Nationaliteit Nederland Nederland
Beroep Presentator, Schrijver
Werk
Jaren actief 1983-heden
Genre(s) Kinderboek
Stroming
Invloeden
Bekende werken 'Jij bent de liefste', 'Ik zoek een woord'
Uitgeverij(en) Queridoo
dbnl
Handtekening
Website https://hanshagen.nl/
Portaal Portal.svg Literatuur

Monique Hagen werd geboren in Leiden op 18 november 1956. Zij is onder andere een Nederlandse presentatrice en schrijfster. Zij was vijftien jaar lang presentatrice van Het Klokhuis.

Monique Hagen is de echtgenote van Hans Hagen.

Ze heeft de opleiding kleuterleidster gedaan en in 1977 haalde zij haar diploma kleuterleidster (de KLOS) aan de Kees Boekeschool in Bilthoven. Daarrna haalde zij in 1981 haar diploma aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht. Samen met Hans Hagen en twee medestudenten richtte zij vervolgens jeugdtheatergroep Stennis op, gaf daarmee drie jaar lang voorstellingen en gaf daarna drama lessen op middelbare scholen.

Samen met Hans kreeg ze een dochter. Zij was de inspiratiebron om prentenboeken en poëzie te gaan schrijven, zoals Ik zie lichtjes in je ogen en Jij bent de liefste.

In 1987 solliciteerde ze bij Sesamstraat, maar daar hadden ze op dat momrnt niemand nodig. Men wees haar op een nieuw programma en rade haar aan om daar te solliciteren. Dat deed ze met succes en bleef tot 2003 presentratrice bij Het Klokhuis.

Samen met Hans Hagen (zie daar) schreef ze kinderboeken en wonnen ze verschillende prijzen. Ook geeft ze samen met hem lezingen op scholen.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Monique_Hagen&oldid=731453"