Portaal Portal.svg Voetbal

Mohammad Ibrahim Mohammad Al-Sahlawi (Arabisch: محمد ابراهيم محمد السهلاوي) (Hofuf, 10 januari 1987) is een Saoedi-Arabisch voetballer die speelt als spits. Al-Sahlawi verruilde in juli 2009 Al-Qadisiyah voor Al-Nassr. Hij maakte in 2010 zijn debuut in het Saoedi-Arabisch voetbalelftal.

Carrière

Clubcarrière

Al-Sahlawi begon in het jeugdteam van Al-Qadisiyah, waar hij in 2005 mocht aantreden bij het eerste elftal. In 2008 werd hij kort verhuurd aan Al-Fateh en in 2009 stapte de spits over naar Al-Nassr. In zijn eerste seizoen scoorde hij 21 doelpunten in 63 wedstrijden en in het seizoen 2013/14 won hij met zijn club het landskampioenschap en de beker. In het seizoen daarna scoorde Al-Sahlawi 21 doelpunten in 24 wedstrijden, waarmee hij als tweede in het topscorersklassement eindigde.

Interlandcarrière

Op 29 mei 2010 debuteerde Al-Sahlawi in het Saoedi-Arabisch voetbalelftal tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje, welke Saoedi-Arabië overigens met 3-2 verloor van de Spanjaarden. Na een uur mocht Al-Shalawi invallen en tien minuten later scoorde hij de 2-2 voor zijn thuisland. Sinds die wedstrijd is Al-Shalawi een vaste speler van het nationale elftal en nam hij in 2015 deel aan het Aziatisch kampioenschap voetbal. Tijdens dat toernooi maakte hij in de groepswedstrijden drie doelpunten, waarvan twee in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Korea. Echter wist Saoedi-Arabië niet de groepsfase te overleven en verliet het hierna het toernooi.

In juni 2015 speelde Al-Sahlawi mee in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 tegen Palestina, welke Saoedi-Arabië met 3-2 won. Hij scoorde in die wedstrijd twee keer en in de vierde minuut van de blessuretijd wist hij het winnende doelpunt te maken. In de volgende kwalificatiewedstrijd, die de eerste onder leiding van Bert van Marwijk was, wist hij tegen Oost-Timor een hattrick te maken. Die wedstrijd werd uiteindelijk met 7-0 gewonnen. Een paar dagen later wist Al-Sahlawi ook tegen Maleisië te scoren, maar bij een 1-2 voorsprong werd de wedstrijd gestaakt vanwege het afsteken van vuurwerk door Maleisische supporters. In de vierde kwalificatiewedstrijd, tegen de Verenigde Arabische Emiraten op 8 oktober 2015, maakte Al-Sahlawi in 45 minuten een 0-1 achterstand ongedaan naar een 2-1 overwinning. Het was zijn zevende en achtste doelpunt voor Saoedi-Arabië in het kwalificatietoernooi, waarmee Al-Sahlawi zijn eerste plaats in het topscorersklassement wist te versterken. Op 17 november 2015 maakte hij in de tweede wedstrijd tegen Oost-Timor vijf doelpunten en won Saoedi-Arabië die wedstrijd uiteindelijk met maar liefst 0-10.