Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Mogelijk bewoonbare planeten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Impressie van hoe een buitenaards wezen eruit zou kunnen zien

In het universum zijn in andere planetenstelsels tientallen planeten binnen de bewoonbare zone ontdekt waar leven mogelijk zou kunnen zijn. Op deze planeten kan dus buitenaards leven bestaan, maar wetenschappers weten het niet zeker. Het buitenaardse leven zou heel simpel kunnen zijn, maar het zou ook veel verder ontwikkeld kunnen zijn dan de mens. Op sommige planeten zullen bijvoorbeeld alleen bacteriën te vinden zijn, maar het kan ook zo zijn dat er aliens op een planeet leven met hypermoderne technologieën en apparaten, ultrafuturistische wolkenkrabbers en supertoekomstachtige ruimteschepen.

Voorbeelden

Hieronder staan een paar impressies van planeten waar mogelijk leven zou kunnen zijn. Dit zijn geen echte foto's, maar getekende plaatjes. Veel planeten zijn door de Kepler-telescoop ontdekt en zijn er ook naar vernoemd.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mogelijk_bewoonbare_planeten&oldid=736019"