Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mariëlle Paul, de laatste minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Paul is sinds 2 juli 2024 wel de staatssecretaris voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Emancipatie in het kabinet-Schoof.

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs (PVO) was een Nederlands minister zonder portefeuille. Dit hield in dat deze minister geen eigen ministerie had.; de minister viel onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De functie bestond tussen 2017 en 2024. Tussen 21 juli 2023 en 2 juli 2023 was Mariëlle Paul van de VVD de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.

De minister was verantwoordelijk voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en daarnaast ook nog voor het speciaal onderwijs (voor gehandicapten). De minister zag ook toe op het archiveren van overheidsstukken, een speciaal register voor leraren en de arbeidsvoorwaarden voor leraren.

De functie is opgeheven met de start van het kabinet-Schoof. In dat kabinet is er wel een staatssecretaris voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Emancipatie.

Ministers

In het kabinet-Rutte III heette de functie nog 'minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media'. In het kabinet-Rutte IV is de portefeuille media gegaan naar de staatssecretaris op het ministerie. Hieronder staat een lijst van ministers:

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Primair_en_Voortgezet_Onderwijs&oldid=872844"