Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dennis Wiersma, de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs (PVO) is een Nederlands minister zonder portefeuille, wat inhoud dat deze minister geen eigen ministerie heeft. De minister valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De functie bestaat sinds 2017 en de huidige minister is Dennis Wiersma van de VVD.

De minister is verantwoordelijk voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en daarnaast ook nog voor het speciaal onderwijs (voor gehandicapten). De minister ziet ook toe op het archiveren van overheidsstukken, een speciaal register voor leraren en de arbeidsvoorwaarden voor leraren.

Ministers

In het kabinet-Rutte III heette de functie nog 'minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media'. In het kabinet-Rutte IV is de portefeuille media gegaan naar de staatssecretaris op het ministerie. Hieronder staat een lijst van ministers:

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Primair_en_Voortgezet_Onderwijs&oldid=702641"