Memphis Depay

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Memphis Depay 2012.jpg

Memphis Depay (Moordrecht, 13 februari 1993) is een Nederlandse voetballer die momenteel speelt voor de Franse club Olympique Lyon. Hiervoor speelde hij voor PSV, en Manchester United. Hij speelt ook voor het Nederlands voetbalelftal. Bij Olympique Lyon speelt hij met rugnummer 11 en bij het Nederlands elftal met rugnummer 21.

Depay heeft een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. Achter op zijn shirt staat 'Memphis' en niet 'Depay' omdat Depay's vader, toen Memphis 4 jaar oud was, hem verliet. Daarom wil Memphis niet met 'Depay' op zijn shirt spelen.

In zijn jeugd speelde Depay voor Moordrecht, Sparta en PSV. Hij begon zijn professionele carrière ook bij PSV. Depay ging voor 34 miljoen euro van PSV naar Manchester United. Eerst was het een slimme transfer, maar naderhand niet, want Anthony Martial ging het jaar daarop ook naar United en speelde ook linksbuiten. Toen mocht Depay niet meer in de basis staan. Toen heeft Depay anderhalf jaar niet gespeeld. In de zomer van 2017 is Depay naar Lyon gegaan. Daar staat hij nu in elke wedstrijd in de basis.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Memphis_Depay&oldid=509204"