Mekka

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een pelgrim in Mekka

Mekka is een stad in Saoedi-Arabië waar er alleen moslims in mogen. Het is voor moslims een heilige stad. De Kaaba (zwarte steen) is het belangrijkste Islamitische heiligdom. Een tocht naar Mekka als pelgrim is één van de vijf plichten die bij het moslim zijn hoort. Miljoenen pelgrims maken jaarlijks de tocht naar Mekka.

Als je moslim bent moet je zeker een keer in Mekka geweest zijn. Als je in Mekka bent moeten de moslims moet je zeven rondjes lopen over een plein.

De profeet Mohammed

De reden waarom de stad Mekka zo belangrijk is voor moslims, is dat de laatste profeet, namelijk Mohammed door God werd gezonden. Daarvoor had God al veel andere profeten gezonden, zoals Abraham, Mozes en Jezus. In het jaar 624 na Christus zei Mohammed dat alle moslims moesten gaan bidden in de richting van Mekka. Woonde je in Mekka, dan moest je in de richting van de Kaaba bidden. Daarvoor baden Mohammed en zijn volgers in de richting van Jeruzalem.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mekka&oldid=570629"