Mario

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Supermario Kungsbacka.jpg

Mario is een fictief personage van Nintendo. Hij speelt de hoofdrol in de Mario-videogames. Zijn naam was eerst Jumpman. Shigeru Miyamoto is zijn ontwerper.

Andere personages

Luigi is de broer van Mario daarom Mario Bros. Bros is een afkorting van brothers (Engels voor broers).

Princess Peach

Princess Peach is de prinses van het Mushroom Kingdom. Ze wordt constant gekidnapt door Bowser, de Koopa koning. Mario moet haar dan redden. Eén keer waren de rollen omgedraaid, namelijk in Super Princess Peach. In het Engels heet ze Princess Toadstoal. Ze heeft ook een zus, Daisy.

Bowser

Bowser is de aartsvijand van Mario. Hij kidnapt Princess Peach heel vaak. Hij heeft ook een zoon. Dat is Bowser jr.. Hij denkt dat Peach zijn moeder is. Alle Koopa's zijn dienaren van Bowser. Bowser komt in erg veel mario-spellen voor; ook erg oude Mario spellen.

Yoshi

Yoshi is een dinootje. Hij woont op Yoshi Island waar hij op baby Mario en baby Luigi past. Ook dut hij vaak op het dak van het Peach Castle.

Verder heb je nog Donkey Kong, Toads, Toadette, Toadsworth, Wario, Waluigi en Princess Daisy die redelijk vaak voorkomen.

Toad

Toad is een bewoner van het paddenstoelenrijk. Zijn hoofd ziet eruit als een paddenstoel en hij is een butler van princess peach

Games

Mario heeft veel games en die zijn onder velen geliefd. Het eerste spel heette Donkey Kong. Later heette Jumpman Mario in het spel Mario Bros. Dat spel werd snel vervolgd als Mario Bros 2, Mario bros 3, Super Mario Bros, Super Mario Bros 2, Super Mario Bros 3, New Super Mario Bros, New Super Mario Bros Wii, New Super Mario Bros 2, New Super Mario Bros U en toen New Super Luigi U, waarin je alleen met Luigi speelt. In 2017 kwam Super Mario Odyssey uit. Er zijn wel meer dan 130 games met Mario erin. Meerdere games van Mario die werden vervolgd: Mario Kart, Mario Party en Super Mario Galaxy.

De nieuwste game is Super Mario Bros. Wonder.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mario&oldid=836221"