Marge Simpson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marge Simspon is een fictief (=niet echt) personage uit de cartoon-serie The Simpsons. Marge stelt de moeder uit de Familie Simpson voor. Ze staat bijna nooit achter de plannen van Homer omdat ze van tevoren al weet dat het gedoemt is te mislukken. Al op al blijft Marge altijd van Homie houden ondanks Homers stommiteiten. Marge wordt ingesproken door Julie Kavner.

Woonplaats

Marge woont gewoon net zoals de rest van het gezin in het fictieve (fictief = niet echt) stadje Springfield. Een doorsnee Amerikaans huis met een grote achtertuin, boomhut, garage en opritlaan.

Dagelijks leven / gezin

Marge leeft in een gezin van 5 á 6 mensen (inclusief Marge zelf). Ze is getrouwd met Homer Simpson (ook wel Homie genoemd) en samen hebben ze 3 kinderen. Bart Simpson (de asociale, brutale), Lisa Simpson (de nogal wijze in het gezin), en Maggie Simpson(het jongste in het gezin) en in een paar afleveringen nog Homers vader die later in een bejaardentehuis wordt gedumpt. Marge haar gezin bevat ook nog een hond en een kat wat het plaatje helemaal afmaakt.

Het leven van Marge is dat van een gewoon huisvrouw. Koken, afwassen, schoonmaken en noem alles maar op! Niks speciaals dus..

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marge_Simpson&oldid=666606"