Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Make-up

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Crystal Clear app kedit.png
Verbeteren
Dit artikel moet nog een beetje verbeterd worden. Wil jij de wiki helpen? Het zou fijn zijn als je het verbetert.

Met make-up worden allerlei producten bedoeld die mensen gebruiken om er mooier uit te zien. Bekende soorten make-up zijn bijvoorbeeld lippenstift, oogschaduw, mascara, nagellak enz. Acteurs in films of toneelstukken gebruiken soms veel make-up om er niet alleen mooier, maar soms ook echt anders uit te zien. Dat soort make-up wordt schmink genoemd.

Van idee tot lippenstift

Voordat de lippenstift in de winkel ligt, wordt het grondig getest. Eerst hebben de mensen van de afdeling marketing een plan bedacht en gaan ze er mee bezig. Ze proberen te voorspellen wat volgend jaar de meest populairste kleur is. Met de ideeën gaan ze naar het laboratorium. Hier wordt gekeken of de lippenstift gemaakt kan worden. Daarna moet de lippenstift uitgebreid getest worden. Hij moet goed blijven zitten, hij mag de lippen niet uitdrogen en hij moet een kleur hebben of glans. De verpakking moet mooi zijn want dan kopen meer mensen hun make-up; Het wordt dan aantrekkelijker

De verpakking

Ook over de verpakking van make-up wordt goed nagedacht. Die moet er niet alleen mooi uitzien, maar het product ook beschermen tegen bacteriën en tegen beschadigingen. Mensen die de verpakking maken denken ook na over, of mensen het wel zullen kopen. want: welke zou jij kopen, een mooie lipgloss met een lelijke bruine verpakking en lelijke letters, of een lipgloss met een zacht roze verpakking die schittert van de oogverblindende glitters?

Alcohol

Er zijn verschillende soorten alcohol: harde en zachte. Harde alcohol irriteert de huid en tast de natuurlijke beschermingslaag van de huid aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën, virussen, schimmels en chemische stoffen.

Nadelen

Make-up is wel mooi om je mee op te maken, maar er zitten ook nadelen aan. als je make-up hebt opgedaan, moet je het er in de avond voor je gaat slapen of eerder, wel afhalen. dat kan met oogreinigingsdoekjes om mascara, eyeliner, oogschaduw en oogpotlood weg te halen. rouge en blush kun je beter doen met een washandje of een natte doek. als je make-up er niet afhaalt, kunnen je poriën (piepkleine gaatjes in je huid) verstopt raken en dan gaat je huid irriteren. nagellak haal je weg met nagellakremover, maar nagellak kun je wel gewoon laten zitten. ook een nadeel is als je je oogmake-up er niet afhaalt voor het slapen, je de volgende morgen wakker wordt met zwarte kringen om je ogen, en die krijg je er moeilijk af.

We beginnen met de soorten make-up die er zijn

1. Mascara 2. Lipgloss 3. Lippenstift 4. oogschaduw 5. oogpotlood 6. blush 7. wenkbrauwpotlood 8. rouge 9. bruinmakers 10. eyegloss 11. lippenpotlood 12. nagellak 13. nepnagels 14. fondation

Dat zijn de meest bekende! Er zijn er vast nog wel meer maar die noemen we niet op.

Er zijn veel merken van make-up:

Maybellin New York, Bourjours Paris, Lóreal Paris, Maxfactor, Miami, Miss Helen, John Frieda.

Sommige mannen dragen ook make-up!

Sommige merken worden op dieren getest, maar sommige merken ook niet! Op dieren testen vinden wij zielig! Ze lijden dan in een hele kleine kooi, En dan wordt er make-up op ze gesmeerd! Even kijken of het pijn doet. Is dat dan het geval, dan wordt het niet verkocht Als het zielige dier niet gilt van de pijn, dan wordt de make-up in de verkoop gebracht.

De ingrediënten:

Er zijn veel stoffen die make-up bevat. Zoals: paarden pies en vitamine c kleurstoffen en andere vieze dingen die je niet kunt schrijven want het zijn allemaal moeilijke namen.

De meeste meisjes gebruiken om mooi te zijn' maar sommige mannen gebruiken het ook bijv.bekende mannen) maar dan gebruiken ze meestal mascara en rouche voor de camera want als ze geen rouche op doen dan glimt hun hoofd te erg voor de camara. en artiesten die optreden in het theater hebben ook altijd rouge op, want anders is hun gezicht heel erg wit door de lichten die op het podium schijnen

Ze gebruiken ook vaak make-up voor het netjes zijn ze gebruiken ook bij mooie sporten zoals: jazzballet,synchroonzwemmen Dansen en kunstschaatsen ballet

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Make-up&oldid=499442"