Lukas Podolski

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lukas Podolski is een Duitse voetballer. Hij is in 1985 geboren in Polen onder de naam Łukasz Podolski. In 1987 verhuisde hij op 2-jarige leeftijd met zijn ouders naar West-Duitsland.

Carrière

Hij speelde bij verschillende profclubs bijvoorbeeld FC Bayern München, Arsenal en Internazionale. Zijn beste tijd had hij bij de Duitse Profclub FC Köln waarmee hij in 2005 promoveerde van de Bundes Liga 2 naar de Bundes Liga. In 2006 maakte hij de transfer van FC Köln naar Bayern München waar hij vervolgens drie jaar speelde, maar na matige resultaten ging hij in 2009 weer terug naar FC Köln. Hij speelde daar drie seizoenen en maakte in 2012 de transfer naar het Britse Arsenal waarmee hij in 2014 de FA cup won, maar wel voor een half seizoen werd uitgeleend aan het Italiaanse Internazionale Milano. Totdat hij in 2015 voor 2,5 miljoen wordt verkocht aan het Turkse Galatasaray. Hij is er nog niet in geslaagd om met de Turkse topclub landskampioen te worden.

Lukas Podolski debuteerde op 19-jarige leeftijd voor het Duitse elftal, zijn eerste wereldkampioenschap speelde hij in 2006 op dat wereldkampioenschap scoorde hij 3 keer en werd hij gekozen tot het grootste talent van het wereldkampioenschap. Op 17 juni 2012 speelde Podolski zijn honderdste interland tegen Denemarken waarin hij trouwens ook scoorde. In 2014 won Lukas Podolski het wereldkampioenschap in Brazilië. In 2016 speelde Podolski het Europees kampioenschap waar ze de halve finale bereikten.

EK 2008

Toen hij in de 2.Bundesliga zat voegde Rudi Völler hem toe tot het Duitse nationaal team ( Deutsche Nationalmannschaft). Daarmee was hij de jongste internationale speler van Duitsland ooit. In het WK van 2006 werd hij tot Grootste talent verkozen. Hij werd zelfs boven topspelers : Ronaldo, Fabregas en Messi Gekozen.

Lukas Podolski speelde op het EK 2008 2 wedstrijden en heeft 3 gescoord . 2 keer tegen Polen wat eindigden in 2-0 en 1 keer tegen Kroatië wat eindigde in 2-1 voor Kroatië.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lukas_Podolski&oldid=529570"