Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Luchthaven Klagenfurt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Luchthaven Klagenfurt
Klagenfurt airport departure hall.jpg
IATA: KLU ICAO: LOWL
Opgericht In 1924
Type Publiek
Eigenaar Kärntner Flughafen Betriebsgesellschaft m.b.H.
Stad Klagenfurt
Hoogte 448 m
Website: http://www.klagenfurt-airport.com
Startbanen
Baan Lengte Materiaal
28/10 2720 m Beton
Portaal Portal.svg Luchtvaart

De Luchthaven Klagenfurt is een luchthaven bij het Oostenrijkse Klagenfurt. Het ligt 3 kilometer van Klagenfurt. Je kan er komen net de bus of auto. Luchthaven Kagenfurt is redelijk klein maar er gaan wel vliegtuigen naar het buitenland. Andere namen voor de luchthaven zijn: Alpe-Adria-Airport en Airport Klagenfurt/Wörthersee.

Geschiedenis

In 1905 waren Georg Cunt van Khevenhüller en in 1907 Jozef Sablatnig de eerste mannen die over Karinthië vlogen. Het vliegveld werd in het begin alleen maar gebruikt voor militaire vluchten en het was niet veel meer dan een vlak grasveld. Het vliegveld werd officieel geopend op 17 mei 1925. Tot de Tweede Wereldoorlog was het een van de belangrijkste vliegvelden van Oostenrijk. Het vloog naar landen als Duitsland, Slovenië en Italië. In de jaren 50 kwamen daar nog landen van andere continenten bij. Zo vertrokken er ook vluchten naar Zuid en Noord-Amerika. Tegenwoordig is het vliegveld minder belangrijk dan eerst. Veel vluchten zijn overgenomen door andere vliegvelden.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Luchthaven_Klagenfurt&oldid=568628"