Lolly

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een lolly
Lolly in the sky (290744178).jpg

Lolly's zijn snoepgoed.

Het bestaat uit hard geworden suiker dat aan een stokje gesmolten is. Het voordeel is dan dat kinderen geen vieze plakhanden krijgen als ze gaan snoepen. De suiker heeft meestal een kleur, zoals rood, paars, groen of blauw en heeft een smaakje van bijvoorbeeld aardbei of appel. De eerste lolly's werden gemaakt rond 1920, zo'n 90 jaar geleden. Lolly's zijn slecht voor je tanden omdat het cariës kan veroorzaken, cariës zijn gaatjes. Maar veel kinderen zijn er verzot op!

Soorten

Er zijn heel veel soorten en smaken lolly's. Van droplolly's tot salmiaklolly's en van sinaasappellolly's naar kauwgomlolly's. Een bekend lollymerk is Chupa Chups, dat in 1958 begon.

Geschiedenis

In het begin van de 21ste eeuw (deze eeuw dus) verzonnen ze in de Verenigde Staten lolly's waarin insecten zaten, sprinkhanen, of mieren. Je schrijft 'lolly', maar het ouderwetse lollie wordt ook nog geschreven.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lolly&oldid=679282"