Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Lizzy, Juultje en Babetje

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lizzy, Juultje en Babetje

Wie zijn Lizzy, Juultje en Babetje? Lizzy, Juultje en Babetje zijn stripfiguren. Ze zijn ook de nichtjes van Katrien Duck. Ze zijn een drieling en vormen een tegenhanger van de neefjes van Donald Duck genaamd "Kwik, Kwek en Kwak."

Waar komen ze in voor? Ze komen wel eens voor in de stripverhalen van Donald Duck en van Katrien.

Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Ze zijn lid van de Roodkapje Patrouille. (een scoutingvereniging) het heet zo omdat de vereniging alleen voor meisjes zijn en Roodkapje is een meisje. De vereniging is een tegen hanger van de Jonge Woudlopers waar Kwik Kwek en Kwak lid van zijn.

Hoe zien de drieling eruit? Net als Kwik, Kwek en Kwak (de neefjes van Donald Duck) lijken de drieling sprekend op elkaar. Je kunt ze alleen uit elkaar houden door de strik die ze dragen. Net als de petjes van Kwik, Kwek en Kwak zijn de kleuren van de strikjes rood, blauw en groen. Maar soms worden ook de kleuren geel en paars gebruikt.

Wie heeft de drieling bedacht? Ze werden bedacht door de schrijver en tekenaar Carl Baks. Dezelfde man die ook oom Dagobert, Willie Wortel, Guus Geluk, de Zware Jongens en de heks Zwarte Magica verzonnen heeft.

De moderne Lizzy Juultje en Babetje De nieuwe look van de drieling is bedacht door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans. De drieling houdt nu niet meer van met poppen spelen maar hun vernieuwde hobby's zijn: skaten, cd's draaien, internetten en natuurlijk op hun telefoon bezig zijn.

Wie is wie? Weet je trouwens wie van de drieling wie is? Babetje is het meisje met twee staartjes, Lizzy heeft één staartje en Juultje het meisje met een haarband in haar haar.

Hoe heten Lizzy, Juultje en Babetje in andere landen? Amerika: April, May en June Denemarken: Kylle, Pylle en Rylle Noorwegen: Hetti, Letti en Netti Zweden: Kicki, Pippi en Titti Duitsland: Dicky, Dacky en Ducky Finland: Leenu, Liinu en Tiinu Polen: Kizia, Mizia en Fizia

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lizzy,_Juultje_en_Babetje&oldid=554494"