Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Lisa Westerveld

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lisa Westerveld
Lisa Westerveld portret.jpg
Naam voluit Elisabeth Marij (Lisa) Westerveld
Geboren 16 november 1981
Geboren te Aalten
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Portaal Portal.svg Politiek

Elisabeth Marij (Lisa) Westerveld (Aalten, 16 november 1981) is een Nederlandse filosofe, vakbondsbestuurder en politica namens GroenLinks. Westerveld is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer namens GroenLinks.

Westerveld studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ook was ze achtereenvolgens voorzitter van de Studentenvakbond AKKU, de Universitaire Studentenraad en de Landelijke Studentenvakbond. Na haar studie ging ze als persvoorlichter en politiek lobbyist voor de Algemene Onderwijsbond werken. Aanvankelijk was Westerveld lid van de Socialistische Partij, maar stapte later over naar GroenLinks. In 2012 stond ze namens GroenLinks op de kieslijst, maar werd niet gekozen. In 2014 deed mee aan de gemeenteraadsverkiezingen namens GroenLinks en werd tot raadslid in Nijmegen gekozen. Westerveld zette zich vanaf 2015 in om de Universiteit van Amsterdam democratischer te maken na de bezetting van het Maagdenhuis. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kwam ze in de Tweede Kamer terecht door voorkeursstemmen. In 2021 behield ze haar zetel door voorkeursstemmen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lisa_Westerveld&oldid=682122"