Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Link

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een link is een manier waarop je dingen kunt delen. Je kunt bijvoorbeeld een internetlink aan iemand anders versturen, zodat die persoon kan klikken op die link om te zien wat je met hem hebt gedeeld.

Met links kunnen goede en leuke dingen verstuurd worden, maar ook slechte dingen. Er zijn namelijk ook mensen die er misbruik van maken. Oplichters doen zich vaak voor als iets of iemand anders en doen zich bijvoorbeeld voor als de Belastingdienst. In het echte leven gaat dit moeilijker, maar via het internet kunnen deze oplichters phishingmails versturen. waarin ze doen alsof ze de Belastingdienst of een andere belangrijke instantie zijn. Vaak zullen de oplichters je proberen wijs te maken dat je een rekening hebt openstaan, zodat je naar hun bankrekening geld overmaakt. Deze zogeheten 'phishingmails' zijn te herkennen aan de slechte zinsopbouw, gekke woorden en rare interpunctie. Vaak zul je niet bij je naam genoemd worden, maar wordt de mail geopend met 'Geachte heer/mevrouw' of 'Geachte.....'.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Link&oldid=669623"