Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Lincoln Memorial Reflecting Pool

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Lincoln Memorial Reflecting Pool op de achtergrond de Washington Monument

De Lincoln Memorial Reflecting Pool is een grote vijver in de National Mall in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. De vijver ligt tussen het Washington Monument en de Lincoln Memorial. De vijver is vernoemd naar de Lincoln Memorial, aangezien de vijver werd aangelegd met de bouw van dit monument. De naam betekent iets als Weerspiegelingsvijver van het Lincolnmonument. De vijver is bedoeld om het Lincoln Memorial in het water te weerspiegelen. Overigens lukt dit beter met het Washington Monument, aangezien dit langer is.

De vijver heeft een lange rechthoekige vorm met aan beide kanten grasvelden en bomen. De vijver is belangrijke plek voor toeristen, maar er worden ook veel protesten gehouden.

Geschiedenis

Tijdens de Mars naar Washington in 1963

De vijver werd aangelegd tussen 1922 en 1923 door Henry Bacon vlak na de bouw van de Lincoln Memorial. Dit gebeurde in een tijd dat veel monumenten op de National Mall werden gebouwd. Door de geschiedenis heen hebben er veel belangrijke momenten plaatsgevonden bij de vijver. In 1939 hield de Afro-Amerikaanse zangeres Marian Anderson een optreden bij de vijver. Aangezien ze Afro-Amerikaans was, mocht zij niet de Constitution Hall optreden. Hierdoor besloot zij uit protest een optreden in de open lucht te houden.

Daarnaast had de mars naar Washington in 1963 de vijver als eindbestemming. Martin Luther King hield hier zijn beroemde speech I Have a Dream waarin hij pleitte voor een einde van de Rassensegregatie en gelijkheid voor alle Amerikanen. De reden dat deze plek wordt gekozen is omdat het bij het Lincoln Memorial was. Abraham Lincoln was immers degene die de eerste stap zette om de slavernij in de Verenigde Staten af te schaffen. Ook veel protesten tegen de Vietnamoorlog vonden plaats langs de vijver, zoals in 1967 toen meer dan 100.000 demonstranten naar het Pentagon trokken. Na de beëdiging van Barack Obama tot president in 2009 vond er een groot feest plaats bij het monument.

In 2010 werd de vijver gerestaureerd. De vijver had te maken met stilstaand water, waardoor er veel algen groeide en het water ging stinken. Ook groeide er veel riet in de vijver, waardoor de zijkanten stuk aan het gaan waren. De vijver werd volledig drooggelegd en in 2012 heropend. Ook kwam er een systeem om algen uit de vijver te verwijderen. Toen de National World War II Memorial werd gebouwd in 2013 raakte de vijver beschadigd aan de kant van het Washington Monument. Tussen 2015 en 2016 werd dit gerepareerd. In 2017 moest de vijver opnieuw leeggepompt worden, nadat veel eenden in de vijver waren overleden. Het water was besmet met een ziekte.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lincoln_Memorial_Reflecting_Pool&oldid=715650"