Kyushu

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De ligging van Kyushu in Japan

Kyushu (Japans: 九州/Kyūshū) is het op twee na grootste eiland van Japan. Kyushu is tevens een van de regio's van Japan. Het eiland ligt ten zuiden van Honshu en het zuidwesten van Shikoku. Er wonen 12,8 miljoen mensen en het eiland is 42.231,48 km² groot. Kyushu is eigenlijk de oorsprong van de Japanse beschaving en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Japanse geschiedenis.

Kyushu zelf bestaat uit zeven prefecturen:

Daarnaast hoort ook het prefectuur Okinawa bij Kyushu, maar ligt niet op het eiland zelf. Okinawa is een eilandengroep ten zuiden van Kyushu.

Fukuoka is de belangrijkste stad op het eiland, vanwege de industrie. Ook de stad Nagasaki ligt op het eiland. Het is de belangrijkste havenstad van Kyushu en is bekend vanwege het bombardement in 1945. Kyushu heeft een subtropisch klimaat, waardoor gewassen als rijst, thee, tabak, zoete aardappelen en soja het goed doen op het eiland. Ook wordt er veel zijde en porselein gemaakt.

Kyushu is ook de plek waar de Nederlanders in 1600 voor het eerst voet aan land zette in Japan. Ze bereikte het eiland na een barre tocht met het schip De Liefde.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kyushu&oldid=533731"