Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Kubb

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is kubb

Kubb is een Zweeds spel het lijkt een beetje op bowling en schaken tegelijker maar dan met blokken je gooit namelijk houten blokken om. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je alle blokken hebt om geooit en op het laatste ookk de koning.

spelregels

Begin opstelling van kubb

Het aantal deelnemers maakt niet als je maar wel ongeveer gelijk teams zijn en het moet wel uit minimaal 2 personen bestaan en minimaal 2 teams.

  • Stap 1: Om te bepalen wie er mag beginnen gooit 1 van het team een blok naar de koning en het ook 1 iemand van het andere team wie het dichtstbij is mag beginnen.
  • Stap 2: Als team A hebt gewonnen dan gaat die nu beginnen achter de lijn mag die gooien met stokken On der hands beide teams krijgen 6 stokken per beurt die moeten richten die kubb of terwijl die blokken gegooid worden.
  • stap 3: nu doet team B het zelfde maar voor dat hun mogen moeten de stokken eerst terug gegooid worden na team A.
  • Stap 4: Het is aan team B om te bepalen waar ze kubb gooien. Ze moeten wel wat gooien anders mag team A straks dichterbij.
  • stap 5: de terug gegooide kubbs worden rechtop gezet Team B mag éindelijk gooien.
  • Stap 6: je blijft net zo lang gooien om de beurt gooien tot dat de koning over blijft en dan gooi je die om en die teld dubbel.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kubb&oldid=674077"