Keith Haring

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Keith Haring was een Amerikaanse kunstenaar. Hij werd geboren op 4 mei 1958 in Pennsylvania in de Verenigde Staten. Zijn vader was een tekenaar en tekende vooral stripverhalen. Hij was een belangrijke inspiratiebron voor Keith. De kunstwerken van Keith Haring behoren tot de moderne kunst. Deze kunststroming wordt ook graffitikunst of Pop -art genoemd. Haring tekent vooral abstracte figuren (zowel mensen als dieren) in allerlei kleuren.

Keith Haring vond dat kunst voor iedereen moest zijn en niet alleen voor rijke mensen. Daarom begon hij krijttekeningen te maken in metrostations, in het midden van de straat, etc. Zijn werk was overal te zien. Hierdoor werd hij heel populair. Dit zorgde er natuurlijk voor dat zijn werken duurder werden waardoor niet iedereen ze nog kon kopen. Keith Haring maakt niet alleen schilderijen. Er zijn ook beelden te vinden waaruit duidelijk blijkt dat het zijn werken zijn. Hij beschilderde soms het lichaam van mensen met allerlei abstracte figuren. Ook maakte hij T-shirts en onder andere koffiekoppen.

Keith Haring overleed in 1990 aan de gevolgen van aids.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Keith_Haring&oldid=507942"