Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Keith Haring

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Keith Haring
Keith Haring (1986).jpg
Keith Haring (1986)
Persoonlijke informatie
Volledige naam Keith Haring
Bijnaam
Land Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 4 mei 1958
Geboorteplaats Reading (Pennsylvania)
Overleden 16 februari 1990
Overleden te New York
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep beeldhouwer, tekenaar, graffiti-kunstenaar, kunstschilder, fotograaf
Bekend van fel gekleurde poppetjes
Actief 1978-1990
Genre(s) Popart, Moderne kunst, graffiti
Label
Website
https://rkd.nl/explore/artists/36033
Portaal Portaalicoon Kunst & Cultuur

Keith Haring was een Amerikaanse kunstenaar. Hij werd geboren op 4 mei 1958 in Pennsylvania in de Verenigde Staten, hij overleed op 16 februari 1990 in New York aan aids. Zijn vader was een tekenaar en tekende vooral stripverhalen. Hij was een belangrijke inspiratiebron voor Keith. De kunstwerken van Keith Haring behoren tot de moderne kunst. Deze kunststroming wordt ook graffiti-kunst of Popart genoemd. Haring tekent vooral abstracte figuren (zowel mensen als dieren) in allerlei kleuren. Hij werkte meestal in New York, maar heeft ook een jaar in Amsterdam gewerkt.

Keith Haring vond dat kunst voor iedereen moest zijn en niet alleen voor rijke mensen. Daarom begon hij krijttekeningen te maken in metrostations, in het midden van de straat, etc. Zijn werk was overal te zien. Hierdoor werd hij heel populair. Dit zorgde er natuurlijk voor dat zijn werken duurder werden waardoor niet iedereen ze nog kon kopen. Keith Haring maakt niet alleen schilderijen. Er zijn ook beelden te vinden waaruit duidelijk blijkt dat het zijn werken zijn. Hij beschilderde soms het lichaam van mensen met allerlei abstracte figuren. Ook maakte hij T-shirts en onder andere koffiekoppen.

Galerij

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Keith_Haring&oldid=725067"