Kasteel van Chillon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het kasteel van Chillon

Het kasteel van Chillon is een kasteel in Zwitserland aan de rand van het meer van Genève. Het kasteel ligt in de buurt bij de stad Montreux. Het kasteel staat er om bekend om een van de best bewaarde kastelen uit de Middeleeuwen in Europa te zijn.

Het kasteel is in de 13e eeuw gebouwd door de graven van Savoye. Zij lieten het kasteel tot de huidige grootte uitbouwen. Het kasteel was een vestiging en strategische locatie, aangezien men eventuele vijanden kan zien aankomen. Ook was het een beruchte gevangenis. Uiteindelijk zouden de Berners de vestiging hebben ontmanteld. Hierna werd het een opslagplaats voor wapens en een woning. In 1789 verlieten de Berners het kasteel vanwege de Franse revolutie, waarna het een woonhuis werd. Later zouden de dichter Lord Byron in het kasteel doorbrengen; waar hij het gedicht Prisoner of Chillon schreef. Ook de schrijfster van Frankenstein, Mary Shelley, zou een tijdje in het kasteel gewoond hebben.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kasteel_van_Chillon&oldid=543231"