Kannibalisme

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kannibalen zijn mensen die andere mensen opeten. Onder kannibalisme verstaan we ook als leden van dezelfde diersoort (bijvoorbeeld twee roofdieren) elkaar doden opeten. Indianen in de regenwouden aten vaak hun verslagen tegenstanders op: ze geloofden dat ze dan de levenskracht van hun overleden vijand zouden opnemen. Deze mensen noemde je koppensnellers en ze leven nog steeds diep in de regenwouden. Het komt ook voor wanneer mensen een ongeluk overleven, en stranden in de wildernis waar geen eten voor handen is: dan eten de overlevenden soms de resten van hun overleden reisgenoten op om te overleven.

Je had deze mensen in onder andere landen als Papoea-Nieuw-Guinea.

In principe (in normale omstandigheden) is kannibalisme bij wet verboden - je mag elkaar niet opeten, maar de politie gaat ervan uit dat de meeste mensen dat wel weten! In landen waar kannibalen nog steeds voorkomen wonen de inboorlingen (de mensen die er al lange tijd wonen) in boomhutten hoog boven de grond, om zich te beschermen tegen deze koppensnellers!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kannibalisme&oldid=742852"