KFC

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van KFC

De KFC Corporation (ook wel bekend en opgericht als: Kentucky Fried Chicken) is een fastfoodketen die alleen kipproducten verkoopt. De oprichter was Harland Colonel Sanders, hij wordt ook in reclames gebruikt en is overal in het bedrijf terug te vinden. Het hoofdkantoor zit in Louisville, een stad in de Amerikaanse staat Kentucky. KFC heeft twee slogans: So good en Follow your taste. Rood en wit zijn de kleuren van het bedrijf.

De KFC heeft zo'n 16.000 vestigingen in 100 landen met 24.000 werknemers. Maar zoveel vestigingen zijn er natuurlijk niet altijd geweest. Het begon allemaal in 1930 toen Harland Sanders zijn restaurant, Sanders Court & Co, begon. De populariteit groeide en zijn restaurant groeide maar verder. Uiteindelijk begon hij dan ook een keten en in 1952 zien we de naam Kentucky Fried Chicken voor het eerst terug. In 1960 waren er al 600 vestigingen. In 1972 kwam KFC naar Nederland met een vestiging in Rotterdam. Nu zijn er 48 vestigingen in Nederland en is KFC over de hele wereld verspreid, van Canada tot Nigeria naar China. Colonel Sanders stierf in 1980, maar met zijn dood was het niet afgelopen met het bedrijf. Na zijn dood groeide het uit tot een van de allergrootste fastfoodketens ter wereld.

De KFC staat ook bekend om de slechte omstandigheden waarin de kippen die ze gebruiken voor hun producten houden. Wakker Dier en de People for the Ethical Treatment of Animals hebben al vaak geprotesteerd. Vooralsnog zonder resultaat.

Galerij

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=KFC&oldid=591658"